Data en details

Zondag 24 februari 2019

Landgoed Ulvenhart
4858 RL Heistraat 16 – 18
Ulvenhout AC

 

Prijzen: bekijk arrangementen

inclusief consumpties

Reserveren

Let op: reserveren is noodzakelijk

Winterwandeling & Winterreise & Walking dinner

Dit alledrie op het landgoed Ulvenhart, een toplocatie wat betreft ligging, culinair genieten en mogelijkheid voor een mooi concert. Grenzend aan het oude landgoed Luchtenburg inviteert de plaats tot een winterwandeling die probeert de sfeer uit de Winterreise van Schubert te vatten.

Op verschillende punten tijdens de wandeling leggen we op een bijzondere manier een verbinding met de muziek en tekst. Terug aangekomen bij “de Raaf “, de authentieke Vlaamse Schuur waar regelmatig concerten worden gegeven , wacht koffie en warmte, geborgenheid; allemaal dingen die de hoofdpersoon uit de cyclus tevergeefs zoekt.

Tenor Guido Groenland, oorspronkelijk afkomstig uit Breda zal de hele Winterreise voor u zingen, daarbij begeleid door Jetje van Wijk aan de piano…

Na een klein uur kunnen we buiten rond een vuur in de winterse kou, genieten van een glas wijn, soep, of een walking dinner, verzorgd door de chefkok van het landgoed.

Een bijzondere belevenis…

Programma

vanaf 14:30 ontvangst met koffie (voor de wandelaars)

15:00 uur: start wandeling vanaf parkeerterrein Landgoed Ulvenhart
Duur: 1 uur ; afstand: 3 km

16:00 uur: recital
in Vlaamse schuur “De Raaf”

rond 17:30 uur: soep of Walking dinner
(Enkel bij arrangement 2 of 3)

Als u omwille van wat voor reden dan ook niet kunt deelnemen aan de wandeling, dan kunt u iemand anders in uw plaats laten deelnemen.

Arrangementen

Arrangement 1

Wandeling, koffie, recital en glaasje wijn

€12,50 p.p.

Arrangement 2

Wandeling, koffie, recital, glaasje wijn en soep rondom een vuurschaal op het erf

€21,50 p.p.

Arrangement 3

Wandeling, koffie, recital, glaasje wijn en walking dinner

€38,50 p.p.

Reserveren is noodzakelijk, ook voor seizoenkaarthouders. Klik hier om te reserveren

Update 8 februari: i.v.m. de vele aanmeldingen zitten de wandelgroepen helaas vol, nieuwe reserveringen kunnen niet meer deelnemen aan de wandeling.

Grote wandelgroepen of een té groot aantal wandelgroepen zouden afdoen aan de ervaring en de sfeer van de wandeling. Uiteraard kunt u nog steeds reserveren voor het concert en diner-arrangementen.

Heeft u vóór 8 februari 2019 – 17:00 uw reservering geplaatst? Dan kunt u nog wel deelnemen aan de wandeling.

Musici

Jetje van Wijk

Pianist
Jetje van Wijk is initiator en drijvende kracht achter Muzieksalon Spronk. Als ...

Guido Groenland

Tenor
De tenor Guido Groenland begon zijn zingend bestaan als jongenssopraan in het ...

Over "Die Winterreise"

… In Winterreise van Schubert, kan een zanger levenslang dwalen…

Deze lied cyclus is een meesterwerk dat thuishoort bij de literatuur van Shakespeare en Dante, bij de schilderijen van Van Gogh en Picasso en bij de romans van de Brontë-zussen en Marcel Proust. Het maakt óveral indruk. Zelfs in andere culturen dan het Westen zoals Japan of China is het werk heel geliefd.

In de vierentwintig liederen probeert een naamloze jongeling tijdens een eenzame en ijzige zwerftocht een verloren liefde te verwerken. Hij doolt met bevroren tranen langs witte akkers en gestorven bloemen, over harde ijskorsten waaronder gevaarlijke stromen bruisen en door diepe rotskloven. Een tocht waar hij dwaallichten ziet, kraaiende hanen, krijsende raven, grommende honden, rammelende ketens en vooral de koude van zijn eenzame hart voelt.

De muziek veroverde zich een plaats op alle podia in de wereld en staat tegenwoordig op het repertoire van iedere grote zanger. Vandaag wordt zij gezongen door de tenor Guido Groenland, wiens wortels in Breda liggen.

Landgoed Ulvenhart

Verscholen tussen prachtige bossen en weilanden in de omgeving van Breda vindt u Landgoed Ulvenhart. Deze authentieke, groene buitenplaats nabij Ulvenhout ademt historie en intimiteit. Landgoed Ulvenhart biedt alle ruimte om bijeen te komen en nodigt uit tot verbinding en verrijking.

 

plattegrond Landgoed UlvenhartAdres

Heistraat 16
Ulvenhout AC (GPS)
4858 RL Breda / Ulvenhout.

 

Let op: ook in Breda is een Heistraat. Dus bij navigatie opgeven: de postcode of Ulvenhout AC als Gemeente.

Bekijk de routebeschrijving

Reserveren

Reserveren is noodzakelijk. U betaalt vooraf per bankoverschrijving aan Landgoed Ulvenhart. Meer informatie hierover ontvangt u na uw reservering per e-mail.

Let op: i.v.m. de vele aanmeldingen zitten de wandelgroepen vol, nieuwe reserveringen kunnen helaas niet meer deelnemen aan de wandeling. Lees meer

Velden met een * zijn verplicht.


 

Telefonisch reserveren

Voor deze muzieksalon kunt u niet telefonisch reserveren