Jetje van Wijk

Jetje van Wijk is initiator en drijvende kracht achter Muzieksalon Spronk. Als artistiek leider ontwerpt zij jaarlijks het programma en benadert daarvoor bevlogen sprekers/musici. Zelf is ze een verfijnd pianiste en speelt bij een aantal muzieksalons live piano.

Jetje van Wijk volgde een zeer internationale piano-opleiding, van het Conservatorium Rotterdam naar de School of Music in Minneapolis VS en daarna nog verschillende jaren in Brussel bij Yevgenia Yarmonenko.

Zeker zo belangrijk is dat ze zich sterk maakt om klassieke muziek bij een zo breed mogelijk publiek te brengen en mensen te enthousiasmeren. Jetje heeft daarbij verschillende initiatieven ontplooid. Om te beginnen het radioprogramma ‘Klassiek in en om Breda’, uitgezonden op de lokale radio zender BredaNu (iedere zondag van 10.00 -11.00u, inmiddels samen met een 5-koppige redactie).

Ook is ze initiator en artistiek leider van de serie “Klassiek & Zo” in het Stedelijk Gymnasium Breda, het Pianofestival Breda, Koffiehuis Klassiek en van de klassieke muziekagenda op de website www.klassiekinenombreda.nl.

Met al haar initiatieven hoopt zij een platform te creëren waar met volle teugen genoten kan worden van klassieke muziek.