Over MuziekSalon Spronk

MuziekSalon Spronk staat voor “iets horen, iets zien, iets te weten komen”. Twee keer per maand een middag en avond met livemuziek, inspirerende beelden en een bijzonder verhaal. Verteld door de musicus zelf.

We organiseren voorstellingen waar we bijzondere muziekverhalen presenteren, verteld niet over maar vanuít muziek, vaak in combinatie met live muziek en beeld. Deze voorstellingen noemen we muzieksalons.

Hoe verloopt een muzieksalon?

MuziekSalons zijn informeel en gezellig. Bij binnenkomst belandt u in een groep van muziekliefhebbers en laat u alle stress achter u. Geniet van een kopje koffie of thee en vind uw plekje in het knusse café De Zandloper of het prachtige Mariëndal.

Dan begint het. De verteller, zelf een artiest, een musicus, neemt u mee op reis door het leven van een bijzondere persoon uit de muziekwereld. Een componist waar ze een band mee hebben vanuit hun eigen ervaring. Elke maand opnieuw een inspirerend verhaal, verteld vanuit het hart van de verteller.

Af en toe wordt het verhaal onderbroken voor een muziekstuk, beeld of livemuziek. Gedurende anderhalf uur wordt u meegenomen…

Als de laatste tonen hebben geklonken wordt er een glaasje geschonken, wat gebabbeld en kan gaat u uitgerust en een ervaring rijker huiswaarts.

 

Waar en wanneer?

De muzieksalons in Breda vinden plaats op elke derde dinsdag en elke derde donderdag van de maand. Op dinsdag is dit van 15:00 tot 16:30 in Mariëndal. Op donderdag is dit van 20:15 tot 21:45 in Het Gele Huis. Ook zijn er soms muzieksalons op speciale locaties zoals Nieuwe Veste of het Stedelijk Gymnasium Breda, houd hiervoor het programma goed in de gaten.

Bekijk de locaties →

 

Het ontstaan van MuziekSalon Spronk

Geboren vanuit het radioprogramma “Klassiek in en om Breda” op de stadsradio, waarvoor Muziekhandel Spronk cd’s aanleverde. Vervolgens groeide dit uit tot een maandelijkse muzieksalon. Hoe dit gebeurde? Lees meer over onze geschiedenis.

Lees meer over onze geschiedenis →