fbpx

Zondag 20 februari

14:00 – 15:30 16:00 – 17:30

Mariëndal, Duivelsbruglaan 13, Breda

 

Kaarten: €15,-

inclusief consumpties

Reserveren
Een coronatoegangsbewijs is nog steeds nodig
Lees meer

Mozart, Bach, Poulenc en Mouquet

Schatgraven in muziek, is de titel van het muziekverhaal van de eerste Muzieksalon Spronk in 2022, gepresenteerd door fluitist Rogier de Pijper mmv Jetje van Wijk aan de piano.

Aan de hand van live gespeelde muziek gaat Rogier graven in de partituur van beroemde stukken als het fluitconcert van Mozart, de mooie Sicilienne van Bach, de kleurrijke sonate van Poulenc.
Op zoek naar het geheim van de schoonheid van die stukken, toont hij welke keuzes de solist kan maken en welk een impact die keuzes hebben. Het belooft een unieke belevenis te worden.

Corona betekende helaas het einde voor Brasserie Bengels, thuis voor onze donderdagavondvoorstelling. Daarom worden zowel de gebruikelijke dinsdagmiddag voorstelling én de donderdagavondvoorstelling op zondagmiddag 20 februari gegeven in Mariëndal.

 

Verteller

Rogier de Pijper

Fluitist
Rogier is regelmatig actief als solist, remplaceerde in verschillende orkesten ...

Muziek

Jetje van Wijk

Pianist
Jetje van Wijk is initiator en drijvende kracht achter Muzieksalon Spronk. Als ...

Terugblik

door Elly Rozinga

“… Op een prettige, geestige en interactieve wijze gaat de Pijper in anderhalf uur door de muziektheorie. Over toonladders en drieklanken, over maat, ritme en tempo en het karakter van een stuk worden we bijgepraat en meegevoerd in de muziekfragmenten….”

Lees het hele artikel →