fbpx

Data en details

7 oktober | 14:30

Locatie: Inspiratieplein, De Zeven Schakels, Zevenbergen

Prijs: €10,-

23 oktober | 15:00

Locatie: Mariëndal, Breda

Prijs: €12,50

25 oktober | 20:15

Locatie: De Zandloper, Breda

Prijs: €12,50

 

inclusief consumpties

Fluitend door de eeuwen heen…

Rogier de Pijper is een geweldige fluitist, voor wie geen berg te hoog is. Hij tovert fabelachtige klanken uit zijn dwarsfluit met gouden mondstuk.

Ook is hij een goede en humoristische verteller. In zijn muziekverhaal gaat hij ons, net als de rattenvanger van Hamelen, meenemen door de geschiedenis van de fluit. Ook gaat hij een aantal indrukwekkende en geliefde stukken uit de fluit-literatuur live voor u spelen.

Rogier heeft verschillende jaren als “docent moderne speeltechnieken” les gegeven aan het Conservatorium van Tilburg en hij zal ons deze avond ook binnen leiden in de wereld van de “extended techniques”. Er blijkt heel veel méér mogelijk te zijn op de fluit dan alleen maar blazen.

Zéér boeiend om van dichtbij te horen en te zien.

Verteller

Rogier de Pijper

Fluitist
Rogier is regelmatig actief als solist, remplaceerde in verschillende orkesten ...

Musici

Rogier de Pijper

Fluitist
Rogier is regelmatig actief als solist, remplaceerde in verschillende orkesten ...

Terugblik

“Een treffender titel heeft men niet beter kunnen verzinnen. Want alles begon en eindigde met schitterende fluitmuziek. Een muzieksalon met meer muziek dan ooit en een verteller die dit allemaal beeldend aan elkaar kan smeden. (…) Een rijke muzieksalon met een fluitist, die hopelijk heel wat kinderen ook enthousiast voor de muziek kan maken in de speciale zomerkampen voor fluit, die Rogier organiseert. Ons heeft hij zeker betoverd met zijn verlokkende fluitspel.”

De terugblik werd geschreven door Elly Rozinga

Lees het hele artikel →

Reacties van bezoekers

Wat een geweldig muziekverhaal. Voor mij de 1e kennismaking met Muzieksalon Spronk maar zeker niet de laatste. Fijne sfeer, en een super muzikant natuurlijk. Jetje met haar heerlijke pianospel en uiteraard Rogier… Subliem! Enorm genoten

— H. vd Boom

Eigenlijk schieten woorden te kort om deze avond te beschrijven… Ontroerend, virtuoos, adembenemend, ik heb genoten! Deze gedenkwaardige avond draag ik met me mee. Dank Jetje en Rogier voor jullie enorme liefde voor muziek, en dat jullie dat met zoveel bezieling met ons delen!

— S. vd Haar

Wat een prachtige avond met dit keer heel veel live muziek. Wat kun je veel met een dwarsfluit. Ik raakte in vervoering en slaakte een zucht bij ’t einde. Dank je wel en nog heel veel mooie optredens gewenst.

— J. Hermeler

Hoi Rogier, Geweldig om je eindelijk eens te horen! Je bent van alle markten thuis en wat een smeuïg verhaal, heerlijk!

— M. Krekels