Data en details

26 maart | 15:00

Locatie: Mariëndal, Breda

Prijs: €12,50

28 maart | 20:15

Locatie: Concertzaal Nieuwe Veste, Breda

Prijs: €12,50

 

inclusief consumpties

Reserveren

kaartverkoop

…Verhaal en Muziek…

Vorig jaar hebben we” die sieben Letzten Worte” van Haydn uitgevoerd, met verhalen van Dimitri Verhulst, een schrijver die op een magnifieke manier 7 verhalen heeft geschreven die de 7 laatste zinnen van Christus als uitgangspunt hebben. De muziek vormde, zoals dat ook bij de uitvoering van deze muziek in de tijd van Haydn was, het reflectie-moment met betrekking tot het verhaal.

Dit jaar zijn we op zoek gegaan naar een combinatie van woord en muziek die net zo’n impact heeft.
Net zo, maar wel héél anders.

Het gekozen verhaal van Jan Siebelink is fijnmazig en achter het opstandige verdriet zit een wereld van ongekende liefde. Een wereld die je ook ervaart bij bijna alle muziek van Schubert. Zijn laatste drie grote Pianosonates schreef hij in het jaar waarin hij zou overlijden, nog geen 32 jaar oud. Ze zijn van een grote schoonheid, opstandigheid en tegelijkertijd het besef van een betere wereld.

In hun vakmanschap vinden Schubert en Siebelink elkaar en samengevoegd gebeurt er iets wonderbaarlijks. De muziek geeft de tekst een gevoelsdimensie die bijna explosief is, zó dicht kruipt ze erin.

Een boeiend en prachtig proces.

Verteller

Kees van der Spek

Verteller

Musici

Jetje van Wijk

Pianist
Jetje van Wijk is initiator en drijvende kracht achter Muzieksalon Spronk. Als ...

Over Jan Siebelink

©: Sacha de Boer

“Je kunt in één nacht grijs worden of je onschuld verliezen. Je kunt ook in één nacht schrijver worden. Dat overkwam Jan Siebelink in het voorjaar van 1975. Bij uitgever Johan Polak had hij zijn vertaling van “A rebours” ingeleverd. Daarna ging hij op bezoek bij zijn moeder in het Gelderse Velp. Zij gaf hem koffie en een beschuitje met aardbeien. Hij zat tegenover haar bij de schoorsteenmantel op de plaats waar zijn vader, omringt door zwarte geloofsbroeders, was gestorven. ’s Avonds, terwijl zijn moeder tv keek, begon Siebelink zomaar wat op een blocnote te krabbelen. Hij raakte in een roes en kon niet meer stoppen. Die nacht schreef hij Witte Chrysanten, zijn eerste verhaal.”

Tekst: Volkskrant (2002, Herman Franke)

Van ‘Witte Chrysanten’ verscheen een vertaling in het Amerikaanse literaire tijdschrift Short Story International onder de titel ‘White Mums’. Dit jaar schrijft Siebelink het Boekenweekgeschenk: ‘De moeder de vrouw’.

Kaartverkoop

Kaarten voor 26 maart in Mariëndal koopt u aan de zaal (wel graag reserveren).

Kaarten voor 28 maart in Concertzaal Nieuwe Veste zijn verkrijgbaar via De Vrije Boekhandel, de receptie van Nieuwe Veste en aan de zaal (wel graag reserveren)

De Vrije Boekhandel

Veemarktstraat 40
4811 ZG Breda

Nieuwe Veste, Bibliotheek Breda

Molenstraat 6
4811 GS Breda

Reserveren

Reserveer uw kaarten en betaal aan de zaal. Let op: u kunt niet pinnen.

Velden met een * zijn verplicht.


Liever telefonisch reserveren?

U kunt ons bereiken via telefoonnummer 076-5203780