fbpx

Maandag 11 oktober

15:00

Live in de zaal

Concertzaal Nieuwe Veste, Breda

€10,-

Online Livestream

Vrijwillige bijdrage

De livestream is online beschikbaar t/m 18 oktober

 

Doneer een bijdrage

…Geniet van een mooi boek en fijne muziek…

Bibliotheek Nieuwe Veste biedt i.s.m. Muzieksalon Spronk weer een aflevering aan in de serie “Literatuur & Muziek”.
In deze serie staat één boek centraal, waarbij zorgvuldig gekozen live muziek de sfeer en het verhaal probeert te versterken.

Deze eerste aflevering van het nieuwe seizoen draait om het boek “de haas met ogen van barnsteen” van Edmund de Waal. Het is een waar gebeurd epos over de familie Ephrussi, de familie van de schrijver zelf, waarin een boeiend tijdsbeeld wordt geschetst van het culturele leven in Parijs en Wenen in de afgelopen 150 jaar en de uiteindelijke teloorgang van de familie.

We volgen het wel en wee van deze fabelachtig rijke Joodse familie met grote interesse in de kunsten en wat er in de loop der generaties gebeurt met hun verzameling Netsukes, prachtig bewerkte Japanse knopen die ieder op zich exotische kunstwerkjes zijn en op zich al een fortuin waard zijn. Het is zo’n boek dat je niet weg kunt leggen zóveel gebeurt er. Het boek is vertaald in 28 talen en in de nieuwe vertaling die dit jaar is uitgekomen, beleeft het zijn 18e druk.

Pianiste Jetje van Wijk vertelt en speelt met celliste Astrid Schijns muziek van oa Saint-Saëns, Massenet en Nadia Boulanger. We blijven naar u toe komen met livestream vanuit de Concertzaal. Zet uw gemakkelijke stoel maar weer klaar en geniet in de beslotenheid van een fijn plekje bij u thuis of samen met een vriendin bij een kopje koffie van dit boeiende boek.

Nieuw deze keer is de mogelijkheid om alles live mee te maken. U bent van harte welkom in de mooie Concertzaal van de Nieuwe Veste!

Jetje van Wijk

Pianist
Jetje van Wijk is initiator en drijvende kracht achter Muzieksalon Spronk. Als ...

Astrid Schijns

Cellist
Astrid Schijns treedt naast een bloeiende cello-lespraktijk heel regelmatig op ...

Zo werkt de livestream

Meld u aan voor de livestream. U ontvangt een link naar de livestream per e-mail. Met deze link kunt u vanuit uw eigen computer, laptop of tablet de livestream bekijken.

 

Zo bent u goed voorbereid

  • Probeer de livestream-link van tevoren al eens te openen.
  • Controleer op tijd of het geluid van uw computer/laptop/tablet goed werkt.

Veelgestelde vragen