Extra datum voor Muziekfilm “Desire for Love”

We zijn blij u te kunnen mededelen dat er een extra datum bekend is voor de muziekfilm over Chopin, “Desire for Love”:
vrijdag 21 december om 14:30 in Café De Zandloper

Omdat de eerste sessie van de muziekfilm op 20 december binnen enkele dagen vol zat hebben we gekozen voor een tweede datum in december. Kaarten voor deze sessie kosten €10,- maar is voor seizoenkaarthouders gratis!

Let op: reserveren is noodzakelijk.
Ivm de beperkte ruimte is reserveren noodzakelijk. Wij ontvangen dus graag uw reservering, met daarbij het aantal personen. Wij zullen vervolgens uw reservering bevestigen. Reserveren is mogelijk per mail naar muzieksalonspronk@gmail.com

2 Reacties op "Extra datum voor Muziekfilm "Desire for Love""

 • Thijs van der Harst
  21 december 2018 (15:38)
  Antwoorden

  Gisteren lekker zitten zwijmelen bij de film “Chopin, desire for love”. Na afloop thuis nog even gegoogled en inderdaad zoals Jetje in de aankondiging al zei, het waarheidsgehalte is behoorlijk hoog. Wel is de film op de scenes in Mallorca na geheel gefilmd in Polen.

  Wat leuk is om te vermelden is dat George Sand een streekroman heeft geschreven “Les Maîtres Sonneurs” over het wekelijkse bal na afloop van de zaterdagmarkt.

  In 1976, 100 jaar na het overlijden van George Sand, is een groep enthousiastelingen begonnen met een festival voor muzikanten en instrumentenbouwers gebaseerd op dit boek in het dorpje St Chartier 3 km ten noorden van Maison George Sand. Zie
  . De kern van dit festival zijn de 130 bouwers van doedelzakken, draailieren, accordeons en nog wat andere instrumenten, en daarnaast een volksdans (balfolk) programma van 18 uur per dag, en dat 4 dagen lang! Inmiddels is het festival al eens failliet gegaan, en weer doorgestart onder een andere naam en op een nieuwe lokatie, Chateau d’Ars 5 km ten zuidoosten van het Maison George Sand. .
  Het balfolk dansen is inmiddels ook in Nederland bekend geraakt en trekt een zeer gemêleerd publiek van 12-88 jaar oud, waarbij uitsluitend gedanst wordt op live muziek zoals ook natuurlijk in de tijd van George Sand.
  Wijzelf hebben het festival een aantal keren bezocht, zowel als exposant als gewoon bezoeker/dansfanaat.

 • Marga van Engelen
  22 december 2018 (11:20)
  Antwoorden

  Mooi verhaal Thijs!
  Indrukwekkende aanleiding om een festival op te starten. Trouwens, ik wil dat balfolkdansen wel een keertje meemaken. Krijgt mijn balletleraar toch nog gelijk want hij zei tegen mij: ‘ jij? Jij danst hier nog zeker tot je 80e!’
  En de film? Geweldig en met prachtige muziek. Toen ik naar huis ging zat die nog volledig in mijn gedachten. 🎶🎹🎶🌲✨


Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.