Voor het eerst een muzieksalon in samenwerking met Nieuwe Veste

Deze maand staan bibliotheken in Nederland tijdens de campagne “Nederland Leest” in het teken van Robotica. Bezoekers ontvangen gratis het boek ‘Ik Robot’ van Isaac Asimov. Als bijlage is daar een schrijf experiment aan toegevoegd van auteur Ronald Giphart, die met een robot als co-auteur een literair verhaal heeft geschreven. De interessante vraag ontstaat: Wat gebeurt er als techniek met de literatuur aan de slag gaat?

Zo vragen we dit ons ook af in de muziek. Wat gebeurt er met muziek als veel wordt overgelaten aan techniek? Waarin uit zich de menselijke factor? Ontstaat er “echte muziek” als je computertechnieken inschakelt in plaats van het warm kloppend hart van een mens? Dit is het thema van de Muzieksalon in november, die deze keer plaatsvindt in de Concertzaal van Nieuwe Veste in plaats van in Mariëndal en de Zandloper.

De jonge musicus William Schaffels (26 jaar) vertelt op luchtige en humoristische wijze over de nieuwe mogelijkheden die zijn ontstaan door de voortschrijdende techniek en hoe verschillende componisten daar op verschillende manier gebruik van maken of hebben gemaakt. Ter illustratie laat hij steeds karakteristieke muziek horen. Nieuwe werelden openen zich!

Aan het einde van het verhaal zal het theatrale stuk ‘De stem van de Walvis’ van de Amerikaanse componist George Crumb live worden uitgevoerd in de mooie concertzaal. Het stuk is gecomponeerd voor fluit, piano en cello. De instrumenten worden alle drie elektronisch versterkt waardoor een magische klankwereld ontstaat: een belevenis!

Dinsdag 21 november 15.00u Concertzaal Nieuwe Veste.

Donderdag 23 november 20.15u Concertzaal Nieuwe Veste.

Reserveer direct

Geen reacties op "Voor het eerst een muzieksalon in samenwerking met Nieuwe Veste"


    Plaats een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.