fbpx

Ma 3 april 15:00

Concertzaal Nieuwe Veste

Molenstraat 6, Breda

 

Kaarten: €10,-

inclusief 1 consumptie

Reserveren

De zeven laatste zinnen

In samenwerking met Muzieksalon Spronk en de Vrije boekhandel, biedt Bibliotheek Breda in haar serie Literatuur & Muziek weer een bijzonder programma met de titel:” De zeven laatste zinnen”.

In 2010 schreef Dimitri Verhulst op verzoek van het Ensor strijkkwartet, zeven korte verhalen geïnspireerd op de beroemde zeven laatste zinnen die Christus uitsprak aan het kruis. Na ieder verhaal speelde het kwartet, een van “die Sieben Letzten Worte” van de componist Joseph Haydn, zoals de muziek in origine ook bedoeld was om gespeeld te worden na meditaties van de priester. Verhulst koppelde zijn verhalen los van het religieuze gegeven en benaderde de zinnen vanuit de dagelijkse realiteit. Het zijn prachtige verhalen geworden die diep ontroeren.

Bij deze aflevering van Literatuur & Muziek is Kees van der Spek verteller en speelt Jetje van Wijk de pianoversie van de indrukwekkende “Sieben Letzten Worte” van Haydn. Samen met de zeer mooie muziek, zullen de verhalen lang in de luisteraar blijven nazingen.

Verteller

Kees van der Spek

Verteller

Muziek

Jetje van Wijk

Pianist
Jetje van Wijk is initiator en drijvende kracht achter Muzieksalon Spronk. Als ...

Wilt u meer informatie over het boek, de schrijver of de muziek?
Of wilt u extra leestips?

Bekijk de Literatuur & Muziek pagina op de website van Nieuwe Veste.

Reserveren