fbpx

Maandag 7 februari

15:00

Live in de zaal

Concertzaal Nieuwe Veste, Breda

€10,- Uitverkocht

Online Livestream

Vrijwillige bijdrage

De livestream is online beschikbaar t/m 14 februari

 

TerugkijkenDoneer een bijdrage
In de concertzaal hanteren we max. 75 bezoekers.

Uiteraard hanteren wij de geldende coronamaatregelen.
Lees meer

…Geniet van een mooi boek en fijne muziek…

In samenwerking met Muzieksalon Spronk brengt Bibliotheek Nieuwe Veste op maandag 7 februari 2022, om 15.00 uur, in de Concertzaal én in livestream het boek “Le Petit Prince” van Antoine de Saint-Exupéry;
Een universeel sprookje dat altijd tot de verbeelding zal blijven spreken en ons altijd een louterende spiegel voor zal blijven houden!

De kleine Prins (Frans: Le Petit Prince), is een poëtisch verhaal door schrijver en piloot Antoine de Saint-Exupéry en werd gepubliceerd in 1943. De illustraties van het boek zijn van de hand van de auteur zelf en zijn minstens zo bekend geworden als het boek zelf. Le Petit Prince is het meest vertaalde boek uit de hele Franse literatuur en in 1999 eindigde het boek op de vierde plaats in Le Mondes verkiezing van de 100 beste boeken van de eeuw, verkozen door het Franse publiek.

Verteller Miranda Wiercx is naast docente Franse taal én Engelse taal ook actrice en zal het publiek op een unieke manier door het filosofische boekje heen leiden. De live muziek, uitgezocht n.a.v. het boek, wordt verzorgd door Astrid Schijns cello en Jetje van Wijk piano.

We komen naar u toe met een livestream vanuit de Concertzaal van Nieuwe Veste. Zet uw gemakkelijke stoel en de pot koffie of thee maar weer klaar en geniet in de beslotenheid van een fijn plekje bij u thuis, van dit gelukkig makende, wereldberoemde boekje.
Met slechts één klik kunt u er bij zijn.

 

Verhaal

Miranda Wiercx

Docente Frans én Engels, actrice

Muziek

Astrid Schijns

Cellist
Astrid Schijns treedt naast een bloeiende cello-lespraktijk heel regelmatig op ...

Jetje van Wijk

Pianist
Jetje van Wijk is initiator en drijvende kracht achter Muzieksalon Spronk. Als ...

Over het boek

Ogenschijnlijk is De kleine prins een kinderboek, maar het boek kaart verscheidene diepzinnige en idealistische punten aan over het leven, die door het hele boek verweven zijn. In het boek stelt de schrijver zich zelf voor als een gestrande piloot in de Sahara, waar hij een jonge buitenaardse jongetje tegenkomt.
In hun gesprek laat de schrijver zijn eigen visie op de eigenaardigheden van de mensheid zien en laat hij de eenvoudige verstandigheid zien die volwassenen lijken te vergeten wanneer ze opgroeien. De ideeën in het boek zijn tijdloos en geven stof tot nadenken.
Het prinsje woont op een kleine planeet met een roos en drie vulkaantjes, waarvan er twee werken (en de derde… nou ja, je weet nooit).. Op een dag verlaat de prins zijn planeet, om te zien hoe de rest van het heelal eruit ziet, en hij bezoekt verschillende andere kleine planeten. Elk van die planeetjes wordt bewoond of beheerst door een volwassene die zichzelf op een of andere manier belachelijk maakt…
Het boek is doorspekt met filosofie, verwondering en idealisme, over thema's als liefde, geluk, vriendschap en trouw. Kortom, een boek om keer op keer te lezen.

Over de schrijver

Antoine de Saint-Exupéry was een adellijke Fransman die schrijver en piloot was. Hij schreef “De Kleine Prins” toen hij in 1942 in de Verenigde Staten verbleef, in de stad New York.
In het voorjaar van 1943 vertrok hij als piloot in opdracht van het Amerikaanse leger voor geheime verkenningsvluchten nabij Frankrijk, als voorbereiding op een invasie van de geallieerde troepen tijdens Wereldoorlog II.
Hij verdween tijdens zijn laatste missie in 1944.

 

Wilt u meer informatie over het boek, de schrijver of de muziek?
Of wilt u extra leestips?

Bekijk de Literatuur & Muziek pagina op de website van Nieuwe Veste.