fbpx

Eénmalig op dinsdag

Di 3 oktober 15:00

Concertzaal Nieuwe Veste

Molenstraat 6, Breda

 

Kaarten: €10,-

Reserveren

Het lied van ooievaar en dromedaris

Bibliotheek Breda, de Vrije Boekhandel en Muzieksalon Spronk werken komend seizoen weer samen in de serie “Muziek & Literatuur”. In deze serie staat steeds één boek centraal en wordt zorgvuldig uitgekozen muziek gespeeld, die de sfeer en impact van het boek versterken.

Het boek voor deze eerste L&M is: “Het lied van ooievaar en dromedaris” van Anjet Daanje. Een boek dat in haar tweejarig bestaan al toe is aan haar elfde druk en terecht, want er is niet gemakkelijk een ander Nederlands boek van dit formaat en statuur te noemen. Elf verhalen, stuk voor stuk bijzonder en boeiend, worden moeiteloos in één grote structuur gevangen die, drie eeuwen leven bestrijkt en de lezer meevoert van een pastorie in een klein Engels dorp tot aan een briljante natuurkunde student die probeert de kwantum theorie te doorgronden.

Nieuw in dit seizoen, is de mogelijkheid om na de voorstelling onder deskundige leiding een half uurtje na te praten over boek en muziek.

 

Abonnement seizoen 2023/2024

Voor de serie is een abonnement te koop voor €40,- d.w.z. 5 voorstellingen voor de prijs van 4. Bovendien krijgt u als abonnementhouder een “vriendenticket”, waarmee u voor €5,- iemand kunt meenemen om te komen genieten van een voorstelling naar keuze.
Dit ticket is uiteraard altijd gekoppeld aan een abonnement.

Verteller

Jetje van Wijk

Pianist
Jetje van Wijk is initiator en drijvende kracht achter Muzieksalon Spronk. Als ...

Musici

Astrid Schijns

Cellist
Astrid Schijns treedt naast een bloeiende cello-lespraktijk heel regelmatig op ...

Jetje van Wijk

Pianist
Jetje van Wijk is initiator en drijvende kracht achter Muzieksalon Spronk. Als ...

Wilt u meer informatie over het boek, de schrijver of de muziek?
Of wilt u extra leestips?

Bekijk de Literatuur & Muziek pagina op de website van Nieuwe Veste.

Reserveren