fbpx

Maandag 6 december

15:00

Live in de zaal

Concertzaal Nieuwe Veste, Breda

€10,-

Online Livestream

Vrijwillige bijdrage

De livestream is online beschikbaar t/m 13 december

 

TerugkijkenDoneer een bijdrage

…Geniet van een mooi boek en fijne muziek…

Voor de 5e keer nodigen Bibliotheek Nieuwe Veste en Muzieksalon Spronk u uit om in een bijzonder boek te duiken waarbij secuur uitgezochte muziek live gespeeld wordt door celliste Astrid Schijns en pianiste Jetje van Wijk en zo doende de beleving wordt verdiept.

We stappen met “Aantekeningen uit het ondergrondse” het Rusland van de 19e eeuw binnen, een boek dat verbazingwekkend actueel is Fjodor Dostojevski is waarschijnlijk de bekendste en wellicht de meest omstreden Russische romanschrijver.
Zijn ‘Misdaad en straf (Schuld en boete)’, ‘De broers Karamazov’ en ‘De idioot’ behoren tot de canon van de wereldliteratuur.

In “Aantekeningen uit het ondergrondse”, een sleutelwerk in het oeuvre van Dostojevski, trekt hij fel van leer tegen wat we tegenwoordig ‘de maakbaarheid van de mens’ noemen, en dat in 1860. Het is een prachtig boek dat een belangrijke plaats in de wereldliteratuur heeft ingenomen..

De jonge filosoof Floris van der Pol, bekend van zijn wekelijkse videofilmpjes over belangwekkende boeken, zal u meevoeren in de koortsdroom van de hoofdpersoon en u laten meedelen in de grote bewondering die hij voor dit boek voelt.
Zijn “Floris leest” op Youtube heeft inmiddels duizenden volgers.

We mogen nog live, dus u kunt alles meemaken in de fijne Concertzaal. Maar als u toch een beetje huiverig bent, wordt u warm ontvangen in onze livestream. Met veel aandacht en liefde gemaakt.
Als u vanuit huis kijkt, zet dan uw gemakkelijke stoel maar weer klaar en geniet in de beslotenheid van een fijn plekje bij u thuis, van dit grandioze boek. Met slechts één klik kunt u er bij zijn.

 

Verhaal

Floris van der Pol

Filosoof, schrijver en leesverslaafde

Bekend van florisleest.nl

Muziek

Jetje van Wijk

Pianist
Jetje van Wijk is initiator en drijvende kracht achter Muzieksalon Spronk. Als ...

Astrid Schijns

Cellist
Astrid Schijns treedt naast een bloeiende cello-lespraktijk heel regelmatig op ...

Wilt u meer informatie over het boek, de schrijver of de muziek?
Of wilt u extra leestips?

Bekijk de Literatuur & Muziek pagina op de website van Nieuwe Veste.

Zo werkt de livestream

Meld u aan voor de livestream. U ontvangt een link naar de livestream per e-mail. Met deze link kunt u vanuit uw eigen computer, laptop of tablet de livestream bekijken.

 

Zo bent u goed voorbereid

  • Probeer de livestream-link van tevoren al eens te openen.
  • Controleer op tijd of het geluid van uw computer/laptop/tablet goed werkt.