fbpx

Ma 12 december 15:00

Concertzaal Nieuwe Veste

Molenstraat 6, Breda

 

Kaarten: €10,-

inclusief 1 consumptie

Reserveren

“Anna Karenina” van Lev Tolstoi

Op maandag 12 december is de tweede aflevering in de serie Literatuur & muziek, waarbij zorgvuldig uitgezochte live gespeelde muziek de beleving van het gekozen boek te verdiepen en daardoor te versmelten tot één beleving.

Literatuur & Muziek is een initiatief van Bibliotheek Breda en Muzieksalon Spronk en wordt dit keer gepresenteerd door Floris van der Pol. Na vorig jaar bij Muziek & Literatuur zijn licht te hebben geschenen op Aantekeningen uit het ondergrondse van Fjodor Dostjevski, is het ditmaal tijd voor de roman Anna Karenina van Lev Tolstoj. Floris van der Pol is een jonge filosoof, schrijver en YouTuber. Op zijn YouTube-kanaal Florisleest bespreekt hij boeken, met een voorkeur voor Russische romans.

Anna Karenina is een vuistdik werk, maar opvallend toegankelijk. De hoofdpersonen, Russische aristocraten, besteden de opvoeding van hun kinderen uit aan gouvernantes en vermaken en vervelen zich in balzalen, op de renbaan, in het theater, in het kuuroord en tijdens de jacht.
Daarmee biedt het werk een uniek inkijkje in het leven van de geprivilegieerden in het Rusland van de 19e eeuw. Floris is het echter om iets anders te doen, de universele waarde van hun (binnen)levens. Wat het betekent om mens te zijn, op het moment dat alle grote gevaren geweken lijken.
Huizen, bossen, beesten, bedienden: en dan?

Muziek wordt verzorgd door Astrid Schijns cello en Jetje van Wijk piano.

 

 

Verhaal

Floris van der Pol

Filosoof, schrijver en leesverslaafde

Bekend van florisleest.nl

Muziek

Astrid Schijns

Cellist
Astrid Schijns treedt naast een bloeiende cello-lespraktijk heel regelmatig op ...

Jetje van Wijk

Pianist
Jetje van Wijk is initiator en drijvende kracht achter Muzieksalon Spronk. Als ...

Wilt u meer informatie over het boek, de schrijver of de muziek?
Of wilt u extra leestips?

Bekijk de Literatuur & Muziek pagina op de website van Nieuwe Veste.

Reserveren