fbpx

Data en details

4 november | 14:30

Locatie: Inspiratieplein, De Zeven Schakels, Zevenbergen

Prijs: €10,-

 

inclusief consumpties

Reserveren

Muziekverhaal door Lambert van Eekelen

Het klavecimbel dat deze middag in de schijnwerper staat is een groot Frans klavecimbel, een replica van een instrument uit 1740 dat in het Paleis van Versailles stond. U kunt het instrument beluisteren in muziek die vanuit drie verschillende hoeken komt: Frankrijk, Italië en Duitsland.

Allereerst een aantal werken van Franse componisten zoals Couperin en Jacques Duphly die allemaal in Versailles gewerkt hebben. Daarna vier sonates van de Italiaan Domenico Scarlatti die naar Spanje emigreerde. Als laatste twee preludes en fuga’s uit Das Wohltemperierte Klavier van Johan Sebastiaan Bach.

U zult ervaren dat de diepe lage tonen van het instrument als het ware gonzen en ruisen. Bij het horen van de muziek kunt u goed snappen dat het klavecimbel zo populair was toentertijd.

Lambert van Eekelen die het klavecimbel zal bespelen vertelt er ook een muziekverhaal omheen. Als afsluiting zal hij het bekende en geliefde “Italiaans Concert” van Bach spelen, een concert met enkel één solo instrument: het klavecimbel.

Verteller

Lambert van Eekelen

organist
Lambert van Eekelen studeerde Hoofdvak orgel en piano aan het Rotterdams ...

Reserveren

Velden met een * zijn verplicht.

  Uw achternaam *

  Uw e-mail *

  Datum en locatie *

  Aantal personen

   

  Liever telefonisch reserveren?

  U kunt ons bereiken via telefoonnummer 076-5203780