Jeroen Dupont

Jeroen Dupont (Den Haag, 18 september 1987) is een veelbelovend Nederlands violist en componist. Als kind heeft hij jarenlang gestudeerd bij de vioolmoeder van bijna alle bekende violisten die Nederland heeft voortgebracht; Coosje Wijzenbeek.
Ook studeerde hij 7 jaar bij Herman Krebbers en 4 jaar bij Vera Beths aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag.Allemaal grote namen en beroemde violisten. In 2008 behaalde hij met zijn diploma met onderscheiding voor zijn vertolking van de derde vioolsonate “dans le caractère populaire roumaine” van George Enescu.

In 2007 werd hij eerste prijswinnaar bij het Nationaal Vioolconcours “Oskar Back”. In de finale van dit concours speelde hij het Vioolconcert nr. 5 van W.A. Mozart en Tzigane van Maurice Ravel in de Grote zaal van het Concertgebouw te Amsterdam.
Dupont soleerde bij diverse orkesten in Nederland, waaronder het Concertgebouw Kamerorkest en het Limburg Symfonie Orkest o.l.v. Ed Spanjaard.
In september 2016 vertolkte hij Extase van Eugène Ysaÿe voor een nieuwe choreografie van Toer van Schayk bij het Nationaal Ballet.
In maart 2019 gaf hij een recital met pianiste Dina Ivanova die laureaat was bij het internationale Franz Liszt-Pianoconcours 2017 in de Kleine zaal van het Amsterdamse Concertgebouw.

Als componist schreef Dupont o.m. viool duo’s en een divertimento voor strijkorkest.

Er is een mooie documentaire over hem en de viool verschenen met de titel Documentaire “Passie voor een viool” over Jeroen Dupont, 2009

Een kop boven een recensie in het Noord-Hollands Dagblad schreef:
“Magisch concert violist Jeroen Dupont en pianiste Dina Ivanova in Grote Kerk Beverwijk doet coronacrisis vergeten” Lees het artikel

 

Paganini, adembenemend, grensverleggend

18 november 20:15

Concertzaal Nieuwe Veste

Info & Kaarten →

 

www.jeroendupont.nl