fbpx

Ma 5 februari 15:00

Concertzaal Nieuwe Veste

Molenstraat 6, Breda

 

Kaarten: €10,-

Reserveren

A Midsummer Night’s Dream

‘Liefde ziet steeds met het hart, niet met het oog.’

Deze editie van Literatuur & Muziek is er een aangepast programma met de film A Midsummer Night’s Dream, gebaseerd op de romantische komedie van William Shakespeare.

Mendelssohn schreef een heerlijke verklanking van dit tijdloze stuk. Jetje van Wijk geeft een korte inleiding, neemt u mee in het verhaal en laat u genieten van de muziek.

 

Oorspronkelijk stond op deze datum de voorstelling van muse conNaction geprogrammeerd, met getoonzette poëzie.
Helaas kan deze vanwege omstandigheden geen doorgang vinden.

A Midsummer Night’s Dream (1999)

In het 19de-eeuwse Italiaanse stadje Monte Athena draait het huwelijk zelden om liefde. Demetrius en Lysander, twee jonge kerels, hebben allebei hun zinnen gezet op de aantrekkelijke Hermia. Zij heeft haar hart verloren aan Lysander, maar dat is niet naar de zin van haar vader, die haar liever met Demetrius in het huwelijksbootje ziet stappen. Demetrius geniet daarnaast de interesse van Helena, de beste vriendin van Hermia.
Op een nacht besluiten Hermia en Lysander de stad te ontvluchten, maar ze worden achterna gezeten door Demetrius, die op zijn beurt gevolgd wordt door Helena. Zonder dat ze het weten, belandt het viertal in een magisch bos.

Regisseur en acteurs
Michael Hoffman (regisseur), Rupert Everett, Calista Flockhart, Kevin Kline, Michelle Pfeiffer, Stanley Tucci, Christian Bale, Sophie Marceau, David Strathairn, Anna Friel, Dominic West, Roger Rees, Max Wright, Gregory Jbara, Bill Irwin, Sam Rockwell, Bernard Hill, John Sessions, Roberta Galli.

Wilt u meer informatie over het boek, de schrijver of de muziek?
Of wilt u extra leestips?

Bekijk de Literatuur & Muziek pagina op de website van Nieuwe Veste.

Reserveren